Panasonic Lumix DMC-TZ90

Panasonic Lumix DMC-TZ90

€ 349,00

Op voorraad

Beschrijving

De LUMIX DMC-TZ90 is een compact camera van Panasonic in de populaire 'Travel Zoom' serie, voorzien van een verbeterde 20.3 megapixel High Sensitivity MOS sensor. De LUMIX TZ90 heeft een zeer compact formaat, maar met de 30x optisch zoom (35mm camera equivalent: 24-720mm) en de mogelijkheid tot 4K Video en 4K Photo is deze camera tot grootse prestaties in staat. De veelzijdige en ultra-groothoek Leica DC Vario-Elmar lens is geschikt voor praktisch elke situatie en zorgt voor een verbluffende helderheid in uw opnames met minimale vervorming en flare. Dankzij de High Sensitivity MOS sensor en Venus Engine processor maakt u ook in omstandigheden met slecht licht foto's en video's van hoge beeldkwaliteit.


Belangrijkste kenmerken van de Panasonic LUMIX DMC-TZ90:

 • 20.3 megapixel High Sensitivity MOS sensor
 • 30x optisch zoom (35mm camera equivalent: 24-720mm)
 • Veelzijdige en ultra-groothoek Leica DC Vario-Elmar lens
 • 4K Video op 30p (60Hz) / 25p (50Hz) en 4K Photo
 • Venus Engine processor
 • 5-assige HYBRID O.I.S. (Optical Image Stabilizer)
 • Post Focus & Focus Stacking
 • 3.0" kantelbaar display
 • Verschillende functies voor selfies
 • WiFi
 • Accu: DMW-BLG10E


De Panasonic LUMIX DMC-TZ90 maakt het mogelijk 4K video's met een resolutie van 3840x2160 pixels op 30p (60Hz) / 25p (50Hz) in MP4 te maken. Het voordeel van deze 4K technologie is dat u, wanneer u opneemt met 30fps, 8 megapixel foto's kunt kiezen uit de beelden die overeenkomen met de resolutie van 4K Photo. Andere praktische functies die op deze technologie zijn gebaseerd zijn onder andere Post Focus en Focus Stacking. Met Post Focus kunt u na het maken van een foto het gebied kiezen waar op scherpgesteld moet worden. De Focus Stacking functie biedt de mogelijkheid meerdere focuspunten in dezelfde foto te combineren. Dit doet de TZ90 allemaal zelf, zonder dat hier andere programma's aan te pas komen.


Andere grote vernieuwingen aan de TZ90 zijn verschillende functies om uzelf vast te leggen. Zo kan het 3.0 inch scherm 180 graden omhoog gekanteld worden voor het maken van selfies (de camera gaat dan automatisch in Self Shot modus), maar voor de perfecte selfie heeft de camera een aantal handige andere functies. U kunt bijvoorbeeld een selfie maken door te gebaren en het is mogelijk speciale panorama selfies te maken. Vervolgens kunt u zelfs uw selfies aanpassen door uw huid zachter te maken met de soft skin modus of uw gezicht smaller met de 'slimming' slider. Met de Background Control modus kunt u ook de achtergrond scherp of juist vaag maken.


Voor nog meer creatieve vrijheid kunt u opnames maken in RAW formaat en zijn de Creative Control filter modus en Creative Panorama modus beschikbaar. Daarnaast beschikt de TZ90 over WiFi, waarmee u verbinding kunt maken met uw smartphone of tablet om de mogelijkheden voor het maken, opslaan en delen van beelden te vergroten.